Showroom info

Před Vánocemi pro Vás děláme maximum !! Zboží skladem DORUČÍME OD 72 HODIN.

Exkluzivita je naší prioritou
Exkluzivita je naší prioritou
Nabízíme záruku až 48 měsíců
Nabízíme záruku až 48 měsíců
Zákaznická podpora: +420 724 777 014 (Po-Pá 8:00 - 17:00)
Oblíbené produkty
Košík
0
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!

Rady při nákupu kuchyňské linky

Novou kuchyňskou linku nekupujeme zrovna často a navíc to není levná záležitost. Jde také o poměrně komplikované soukolí mnoha detailů, materiálů a funkcí. Vyplatí se proto nákupní proces neuspěchat, všechno si pečlivě promyslet, naplánovat a důkladně prodiskutovat s návrhářem v kuchyňském studiu. Ne každý má dostatek finančních prostředků na kuchyňskou linku na zakázku. Nábytek Aldo přišel na trh s vlastní nabídkou kuchyňských linek, kde je kladen důraz na jednoduchost, při zachování kvality a ceny. Návrhy designů jsou od našeho partnera, francouzského výrobce.

 

 

   

 

 

Kuchyně na míru

Nákup kuchyně na míru začíná domácí přípravou. Potřebujete papír, nejlépe čtverečkovaný či milimetrový, tužku a metr. Změřte a nakreslete půdorysné a výškové rozměry místnosti určené pro zabudování své nové kuchyně. Do plánku vyznačte okna i s výškou parapetu od podlahy, dveře s naznačením směru otevírání, zakreslete umístění elektrických zásuvek, vypínačů, radiátory, vodovodní, případně plynové instalace, stoupačky a podobně. Měla by být naznačena návaznost na další místnosti, jako je obývací pokoj, chodba, případně spíž. Pro zavěšení horních skříněk je důležitá i tloušťka stěn. Už při zaměřování vás asi bude napadat, co by kde mělo být a kde případně nastanou nějaké problémy. Velmi záludné jsou stěny, které na sebe nenavazují v pravém úhlu. Pokud budete mít nějaké pochybnosti o spolehlivosti svého měření, pracovník studia si přijede vše přeměřit sám.

 

     

 

 

Vzhled kuchyně

Před návštěvou studia si zkuste udělat základní představu o nové kuchyni. Návrhář ve studiu vám jistě pomůže a poradí, řada rozhodnutí ale zůstane na vás. Zamyslete se nad vzhledem kuchyně, tedy barvami a materiály, nad svým životním stylem, jste-li kuchaři, pekaři, cukráři, nebo potřebujete jen vařit kávu a ohřívat hotová jídla. Dispozičně vychází kuchyně z velikosti a tvaru prostoru pro ni určeného a z potřeb uživatele. Při rozhodování je dobré znát základní pravidla kuchyňského provozu, která vycházejí ze zásad pracovního trojúhelníku. Vrcholy tohoto trojúhelníku tvoří vaření, mytí a skladování potravin. Logická návaznost jednotlivých kuchyňských zařízení začíná lednicí a skříní na potraviny, následuje odkládací plocha s minimální šířkou 30 centimetrů, dále dřez s odkapávací plochou, myčka, odpadkový koš, hlavní pracovní plocha (minimálně 60 centimetrů), sporák s odsavačem par a končí odstavnou plochou minimálně 30 centimetrů širokou. Pro praváky začíná sestava vpravo a končí vlevo, pro leváky opačně. To, že by měl vzhled kuchyně stylově korespondovat s vybavením a stylem ostatních prostor domova, není snad ani třeba zdůrazňovat. V úvahu je třeba brát vzhled a materiál okenních rámů, dveří, podlahy, barvu stěn a dalších architektonických prvků, které budou ovlivňovat celkové vyznění kuchyně. Bezpečnost v kuchyni je dána kvalitním zpracováním a rozmístěním rozvodů elektřiny, vody a plynu, dále kvalitními povrchy nepodléhajícími teplu, chemikáliím a mechanickému opotřebení.